De voordelen van een virtual private network

Met behulp van een VPN wordt er een veilige verbinding met een ander netwerk gecreëerd. Het is een prima hulpmiddel om regio-beperkte websites te omzeilen, internetactiviteiten te beschermen tegen internetcriminelen op een openbaar Wi-Fi netwerk en meer. VPN’S verschuiven al je netwerkverkeer naar een apart netwerk, de plek waar de voordelen zoals het intern toegang krijgen en omzeilen van toegang vandaan komt. De meeste werkende systemen hebben een geïntegreerd VPN-ondersteuning.

Vertel mij meer over VPN!

Wanneer je een vpn-verbinding maakt met je computer (of een ander apparaat, zoals een smartphone of tablet) dan fungeert de computer alsof het zich op hetzelfde lokale netwerk bevind als de VPN-verbinding. Al  het netwerkverkeer wordt verzonden via een beveiligde verbinding naar de VPN. Omdat de computer zich gedraagt alsof het zich op het zelfde netwerk bevindt, kun je veilig toegang verkrijgen tot lokale netwerkbronnen. Dit werkt zelfs wanneer je aan de andere kant van de wereld bent. Eenmaal aan het surfen op het web terwijl je verbonden bent met een VPN, verschijnt er een computermelding via de gecodeerde verbinding. Als je Nederlandse VPN adressen gebruikt voor Netflix dan verschijnen alle Nederlandse series binnen Nederland. Gebruik je een Amerikaans IP-adres dan heb je de toegang tot alle series en films binnen Amerika.

Alle voordelen op een rijtje:

Een virtueel privé netwerk brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Toegang tot een bedrijfsnetwerk onderweg : VPN’s worden vaak gebruikt door zakenreizigers voor toegang tot hun bedrijfsnetwerk. Doordat er geen directe verbinding met een openbaar netwerk is, krik je direct de veiligheid op.
  • Toegang tot je thuisnetwerk als je onderweg bent : Je kunt je VPN ook instellen voor toegang tot een eigen netwerk als je onderweg bent. Dit zal toelaten om toegang tot een extern bureaublad van Windows via het Internet te krijgen, gebruik van lokale bestandsshares en het spelen van games via het Internet, zal voor de buitenstaander lijken alsof  jij je in hetzelfde LAN (local area network) bevindt.
  • Een ieder van ons maakt weleens gebruik van een openbare Wi-FI verbinding. Het is gratis en op sommige plekken wil je toch even dat WhatsApp-berichtje versturen, je Facebook pagina bekijken of YouTube filmpjes bekijken. Voor iemand met een beetje computerkennis is het zeer gemakkelijk om jou activiteiten via dit openbare netwerk te bespioneren. Met een versleutelde verbinding leidt je de internetcriminelen tot een dood eind.
  • Downloaden van bestanden : Ja, laten we eerlijk zijn- veel mensen gebruiken VPN-verbindingen voor het downloaden van bestanden via BitTorrent . Dit kan best nuttig zijn, want jaarlijks worden er boetes op illegaal downloaden uitgedeeld. Voorkomen is beter dan genezen en naast de veiligheid kan je ook nog een topsnelheid tijdens het downloaden bereiken. (Kies hiervoor een IP die overeenkomt met de ISP van degene waarvan je aan het downloaden bent.

POST YOUR COMMENTS